"Wing Chun Feniks"

Wing Chun Feniks vzw
"Don't Think, Just Feel!"

Worldwide Grandmaster Martial Arts Award.


Wing Chun


"Wing Chun Respect"
Wing Chun Feniks vzw

WCFVZW


*Dan hebben we het teken


*Wing Chun Respect

Het 'Wing Chun Respect'-teken lijkt op het teken dat metselaars gebruiken als 'de houding van eerbied' - is dit toeval of misschien niet? Een ander punt dat ik wil benadrukken over de historische context van het Wing Chun Respect-teken, is het aanbieden van iemands handen aan een ander. In de geschiedenis zou dit gebaar kunnen worden gemaakt naar iemand die een zwaard vasthield of een van de Wing Chun-wapens. Het gebaar werd gegeven op basis van vertrouwen en wederzijds respect.

Het is van belang op te merken dat een Wing Chun Kwoon (school) werkt volgens hetzelfde principe van vertrouwen en wederzijds respect, van de organisatie, de Sifu (leraar) tot aan de studenten. Hoewel het tegenwoordig niet moeilijk is om ergens te trainen, was en is toelating tot training op veel oudere en zelfs sommige moderne scholen niet automatisch. Kandidaten moeten bewijzen dat ze het vertrouwen van de Sifu waard zijn voordat ze als student worden geaccepteerd.

Met het aanbieden van respect komt erkenning van de persoonlijke integriteit en de persoon die het respect ontvangt. Het benadrukt voor mij alles wat goed en deugdzaam is aan vechtsporten in het algemeen. Iemand respecteren en het respect van anderen verdienen, is een nobel doel dat moet worden nagestreefd, in plaats van simpelweg te worden verwacht.

Er is een oud gezegde dat luidt: "Soms kan het antwoord op onze toekomst in ons verleden liggen." Als je een serieuze student van Wing Chun bent en vooruit kijkt naar je toekomstige ontwikkeling, kan het antwoord inderdaad liggen in het bestuderen van Sifu's en Wing Chun-beoefenaars uit het verleden. Wees niet bang om de betekenissen te onderzoeken van de dingen die je ziet tijdens je training en de concepten die je Sifu aan je presenteert. Vaak is Wing Chun veel dieper dan wat er op het oppervlak lijkt te verschijnen.

–Wing Chun Respect–.* © 2013 - 2023 |Alle rechten voorbehouden.| WCFVZW
.