Wing Chun Academie

Wing Chun Silat
Don't Think, Just Feel !

Worldwide Grandmaster Martial Arts Award.


CEREMONIE

WING CHUN,
DON'T THINK, JUST FEEL !:


Deze Ceremonie

is een Eer door,
Wing Chun Academie Zelzate vzw.


De voorwaarden van deze Ceremonie zijn van toepassing ,

wanneer de Si-fu beslist
.


Het is een grote eer voor mij om mijn broeder te verwelkomen als mijn Bai Si-student bij de WCAZVZW Association, te vinden op www.wingchunacademie.be. Hij heeft mij zeer geholpen en ondersteund bij het bevorderen van onze Wing Chun-stijl.

www.wingchunacademie.be
.De Bai Si-ceremonie is een zeldzaam geziene gebeurtenis in westerse vechtsportscholen, maar misschien wel de meest essentiële ceremonie die een krijgskunstenaar kan uitnodigen om deel te nemen.

Vaak wordt de Bai Si-ceremonie aangeduid als de "discipelschap ceremonie" of "theeceremonie". In de oude kungfuscholen van China mochten leraren open leerlingen ontvangen, maar niet altijd hun volledige kennis delen. Aangezien veel kungfu-systemen familietradities waren en als privé werden beschouwd, werden lessen vaak thuis gegeven door de leraar.

De gemiddelde student werd beschouwd als een 'externe student' en kon niet in het huis van de Si-Fu worden onderwezen. Ze moesten wachten op de binnenplaats voor instructie. Na verloop van tijd verdiende de student het vertrouwen van zijn Si-Fu en werd de Bai Si-ceremonie voltooid, waardoor de student een 'interne student' werd.

Dit betekende dat de student nu het volledige vertrouwen van zijn of haar Si-Fu had verdiend en het volledige vechtsportsysteem zou worden onderwezen. Naast het voordeel van het leren van het volledige systeem, versterkte de Bai Si-ceremonie ook de relatie tussen leraar en student.

Elke student die de Bai Si-ceremonie voltooide, kreeg een naam in het familie van zijn Si-Fu en werd behandeld als een zoon of dochter van hun Si-Fu. Het belangrijkste is dat de Bai Si-ceremonie een eed is die belooft de kunst en tradities van Kung Fu door te geven, te behouden en te respecteren. Voor ons is de kunst van Wing Chun werkelijk prachtig.
© THEE CEREMONIE
Ondertekend door,
GM Si-Fu Bombello Lorenzo,


WCAZVZW* Copyright © 2013 - 2023 | All Rights Reserved | WCAZVZW.