Wing Chun Academie

Wing Chun Silat
Don't Think, Just Feel !

Worldwide Grandmaster Martial Arts Award.

Gastenboek

adult lessen

sub index 2


Het volwassen progamma bestaat uit 12 leerling graden


4 technieker graden
4 meester graden
4 grootmeester graden

Hieronder een overzicht van de verschillende graden binnen ons systeem :


LG 1 - LG 4 - witte t-shirt - Lagere WC graden
LG 5 - LG 8 - grijze t-shirt - Middelhoge WCAZ graden
LG 9 - LG 11 - zwarte t-shirt - Assistent WCAZ leraar
LG 9 - LG 12 - navy blauw t-shirt - Hogere WCAZ graden
en 1 TG - 4 TG Rood t-shirt

Het Wing Chun volwassenen-programma is onderverdeeld in twaalf leerling graden, vier Technieker graden, vier Meester graden en vier Grootmeester graden. De twaalf leerling graden worden per vier onderverdeeld in de lagere, middelhoge en hoge graden. In iedere leerling graad worden specifieke Wing Chun-technieken behandeld. De lage en middelhoge leerling graden behandelen de ongewapende 'hand to hand' technieken. In de negende leerling graad leert de leerling zich verdedigen tegen mes-aanvallen, de tiende leerling graad verdiept zich in aanvallen tegen meerdere tegenstanders, in de elfde leerling graad leert de leerling zich verdedigen tegen stokaanvallen en de twaalfde leerling graad omvat een algemene herhaling van alle programma's. Een twaalfde leerling graad is vergelijkbaar met de zwarte band uit de Budo-Stijlen.

1 TG - 4 TG
De houders van de technieker graden worden beschouwd de Wing Chun-technieken te hebben aangeleerd en zijn in staat deze te gebruiken, doch niet per se efficient genoeg om ze naar believen toe te passen.

5 MG - 8 MG
De Meester graden reflecteren het niveau van praktische vecht- en krachttraining. Ze worden beschouwd als zijnde in staat om hun technieken toe te passen met absolute vakkundigheid. Hun slagkracht is van zeer hoog niveau en toont aan dat ze goed bedreven zijn in het Wing Chun. Hoe hoger een Meester in graad wordt bevorderd, hoe meer hij weet over de theorieen en technieken van het Wing Chun, en hoe meer hij weet over de theorieen van andere Kung Fu-stijlen. Door ook de theorieen van andere Kung Fu-stijlen te begrijpen zal hij in staat zijn, zijn eigen Wing Chun technieken te verbeteren.

9 GG - 12 GG
De houders van de grootmeester graden worden beschouwd als de allerbeste Wing Chun-vechtkunstenaars. Zij hebben het niveau van Verlichting in de Vechtkunst bereikt. Zij hebben hun Wing Chun verheven tot een niveau van mentale discipline en overstijgen hun grenzen om andere Vechtkunsten te omarmen.


De Grootmeester graden worden onderverdeeld in vier categorieen:Man of Arrival
Master of Comprehension
Master of Almightiness (wanneer de GM in pensioen gaat)
Sage of Philosophy (wanneer de GM komt te overlijden)

Binnen ons systeem kan de leerling mits het volgen van een opleiding de graad behalen van assistent - instructeur , instructeur, hoofdinstructeur en instructeur voor kinderen


* Copyright © 2013 - 2020 | All Rights Reserved | WCAZVZW.