Wing Chun Academie

Wing Chun Silat
Don't Think, Just Feel !

Worldwide Grandmaster Martial Arts Award.


Academie


"Te Provenciaal Domein Puyenbroeck Wachtebeke"Martial Arts


lijkt misschien een uitnodiging tot geweld,
en soms lijkt het een uitnodiging te zijn om buitensporig geweld te beoordelen,
maar het is eigenlijk alleen maar een toepassing van het concept
(gratie bij schattingen), aangezien het vermogen hier een fundamentele
voorwaarde is voor het uiterlijk van gratie, dus het is een oproep tot vrede,
een uitnodiging om te liefhebben...
wie weet hoeveel kwaad,
weet hoeveel genade...


Er wordt van uitgegaan dat ieder individu uniek is en daarom sneller
of trager dingen aanleert of anders reageert in bepaalde situaties.
De lessen worden als gevolg hiervan afgestemd op u persoonlijk.
Je kan dus op elk moment beginnen en je leert op jouw eigen tempo.
Agressie en een negatieve sfeer horen niet thuis in onze Academie.
Wij creëren geen vechtersbazen, wel mensen die zich op korte tijd kunnen verdedigen.
Zelfverdediging staat op de eerste plaats. Je leert pas aanvallen als je je kan verdedigen.


Kernpunten :


Kraanvogel, Slangaanvallen en Verdedigingssystemen.
Accent op techniek, snelheid en dan pas op fysieke kracht daarom geschikt voor zowel dames als heren.
Eenvoudig en zeer geschikt als zelfverdediging en ter vergroting van het zelfvertrouwen.
Bevordering van de fysieke en mentale conditie, leren omgaan met agressie in de praktijk.
Techniektraining in kleinere groepen met individuele begeleiding.

Nieuwe Professionele
"Wing Chun Academie Zelzate vzw.
In Belgie.MASTER SIFU LORENZO BOMBELLOvan de opening van de allereerste professionele academie waar mensen van alle leeftijden de wereld van Wing Chun Kung Fu kunnen ontdekken. Wing Chun is een Kung Fu-stijl die ongeveer 350 jaar geleden werd ontwikkeld door een vrouw, met als doel zich te kunnen verdedigen tegen veel sterkere tegenstanders. Het feit dat deze stijl door een vrouw werd ontwikkeld, maakt het bijzonder toegankelijk voor vrouwen.

Voor het beoefenen van Wing Chun is lenigheid noch een uitstekende conditie vereist, waardoor het ook voor ouderen toegankelijk is. Met eenvoudige technieken kun je jezelf op korte termijn effectief leren verdedigen. Dit gebeurt in een rustgevende en familiaire Oosterse omgeving.


Het Kung Fu -

Het kinderprogramma is de trots van onze organisatie. Hier leren kinderen technieken uit verschillende Oosterse vechtkunsten, ondergaan kracht- en conditietraining, ontwikkelen inzicht in groepsdynamische processen met betrekking tot pestgedrag, en krijgen begeleiding om te leven volgens een specifieke filosofie. De lessen worden verzorgd door Sifu Lorenzo Bombello, die een opleiding heeft genoten bij een vooraanstaande Duitse grootmeester en andere grootmeesters van verschillende stijlen (Pencak Silat, Escrima sticks en messen), wat een waardevolle aanvulling is op onze stijl en kennis van vechtsporten. Hij heeft ook een opleiding gevolgd bij Vlaamse sportscholen en heeft erkenning ontvangen als Bloso Initiator, evenals een diploma als afgestudeerde lichamelijke opvoedingstrainer. Hij heeft ervaring in risicosporten voor zowel jongeren als volwassenen en is bedreven in het omgaan met kinderen met gedrags- en ontwikkelingsstoornissen. Onze organisatie is aangesloten bij Bloso en de Provinciale Werking VVA EuroBudo, en we hebben samengewerkt met verschillende grootmeesters.


Wing Chun wordt wereldwijd beoefend door speciale eenheden van politie en leger vanwege de effectiviteit van deze stijl. De Wing Chun Academie Zelzate vzw heeft als doel een anti-agressieve en familiale doelgroep te bedienen waar geen ruimte is voor misbruik van de stijl. We bieden ook teambuildingactiviteiten en op maat gemaakte programma's aan.

"Mijn training is niet gericht op wedstrijden. Het is de enige stijl die ik echt kan voelen. Schoonheid is vluchtig en liefde is onmetelijk. Inspanning is iets dat ik volledig kan begrijpen en beheersen."Structuur Vechtsportzuilen:


De structuur van de vechtsportzuilen is ontworpen om verschillende vechtsportdisciplines en -sporten die raakvlakken met elkaar hebben, te groeperen en onder te brengen in specifieke disciplinezuilen. Elke vechtsportzuil werkt nauw samen met de bijbehorende clubs en disciplines om de juiste sporttechnieken te bevorderen. Competitiesporten, demonstraties, stages, cursussen, seminars en meer worden gepromoot, ondersteund en georganiseerd binnen elke zuil. Er kan ook samenwerking plaatsvinden tussen verschillende vechtsportzuilen wanneer het gaat om gemeenschappelijke organisatie en competitieformaten. Het is zelfs mogelijk dat één en dezelfde club of afdeling deel uitmaakt van meerdere vechtsportzuilen. Elke vechtsportzuil behoudt zijn eigen identiteit, heeft specifieke commissies en voert activiteiten uit die gerelateerd zijn aan hun specifieke stijl, sport, discipline en/of competitie. De VVA fungeert als overkoepelende en coördinerende organisatie voor al deze activiteiten.Zelfverdedigings verzekeringen:


Onder deze zuil worden de vechtsportdisciplines ondergebracht waarbij de nadruk wordt gelegd op zelfverdedigingstechnieken.
De volgende sporten/krijgskunsten zijn van toepassing onder deze zuil :
All Style JJ, Sport JJ, Tai Jitsu, Karate-Jitsu, Krav Maga, Pencaksilat, Hapkido,
BJJ, Kung Fu, WuShu, Arnis Kali, Wing Chun, Combat-Sambo en andere zelfverdedigingsporten.

De competitievormen die tot deze sporten/disciplines behoren worden uitgevoerd op een ondergrond waarbij er veilig kan gevallen worden zoals :
Sport Fighting, Ground Fight, Random Attacks, ...
* Copyright © 2013 - 2023 | All Rights Reserved | WCAZVZW.