"Wing Chun Feniks"

Wing Chun Feniks vzw
"Don't Think, Just Feel!"

Worldwide Grandmaster Martial Arts Award.


Eskrima

" Without weapons "
" YOUR TRAINING is incomplete "
*Eskrima, Kali, en Arnis: Filipijnse KrijgskunstenEskrima, Kali en Arnis vormen de verzamelnaam voor de Filipijnse krijgskunsten, die eeuwen geleden zijn ontstaan en zich hebben ontwikkeld met het oog op (stammen)oorlogen.

Belangrijke Aspecten:

Wapen- en Ongewapende Strijd: Eskrima leert beoefenaars, ook wel eskrimadors genoemd, zowel gewapend als ongewapend te vechten en zich te verdedigen.

Baton:

Een essentieel wapen in Eskrima is de baton, een 60 centimeter lange rotanstok.

Drill en Vloeiende Bewegingen:

Eskrima legt sterk de nadruk op drills (oefeningen) en het vloeiend uitvoeren van technieken is van groot belang.

Invloeden op Bruce Lee en Jeet Kune Do:

Bruce Lee:

De legendarische vechtkunstenaar Bruce Lee vond inspiratie in Eskrima voor zijn Jeet Kune Do. Hij combineerde Wing Chun-technieken met boksbewegingen en schermvoetenwerk, waar later Filipijnse en Indonesische invloeden werden toegevoegd door een van zijn leerlingen.

Indonesische Zelfverdediging:

Imiteren van Dieren:

In de Indonesische jungle ontstond een zelfverdedigingsvorm door het imiteren van bewegingen van wilde dieren. Deze technieken, beïnvloed door Filipijnse en Indonesische tradities, werden verder ontwikkeld en verfijnd.

Pencak Silat:

Oorsprong in West-Sumatra:

Pencak Silat, een andere Zuidoost-Aziatische vechtkunst, vindt zijn oorsprong waarschijnlijk in West-Sumatra bij de Minangkabau. Oude stijlen zoals Silek Tuo, Silek Pauh, Silek Kumango, Silek Seteralak, en Silek Lintau worden nog steeds onderwezen.

Pentjak en Silat:

Nederlands-Indië:

De termen Pentjak en Silat werden in Nederlands-Indië vaak afzonderlijk gebruikt. Poekoelan was ook een veelgebruikte term voor vechtkunst in deze regio.

Twintigste Eeuw:

Populariteit:

In de twintigste eeuw was pencak silat populair onder Indo-Europese jongeren in Nederlands-Indië, maar verloor het aan populariteit tegen het einde van de eeuw.

Eerste Vrouwelijke Mentjak-Stijl: Rond 1930 kwam mogelijk de eerste vrouwelijke mentjak-stijl, het Pentjah Istri uit West-Java, op.

De rijke geschiedenis en diversiteit van deze Zuidoost-Aziatische krijgskunsten hebben niet alleen lokale impact gehad, maar ook wereldwijd vechtkunstenaars beïnvloed.
* © 2013 - 2024 |Alle rechten voorbehouden.| WCFVZW
.