Wing Chun Academie

Wing Chun Silat
Don't Think, Just Feel !

Worldwide Grandmaster Martial Arts Award.

Gastenboek

WCAZVZW
Wing Chun Principes

1 : Loi lau heui sung

In controverse tot de meeste andere sporten blijft het na het maken van contact met de tegenstander het contact behouden en gaat je onmiddelijk over in een aanval. Hierdoor beperk jij je tegenstander enorm en dat je hem geen ruimte geeft om zijn ding te doen. Een aanval wordt gestopt met een tegenaanval.


WCAZVZW
Wing Chun Principes


2 : Teut sau tjik chung

Wanneer je contact hebt met je tegenstander en hij verbreekt het contact door afstand te nemen, dan ga je meteen naar voren en val je aan. Dit geld als er geen contact is in het gevecht. Zie het alsof de tegenstanders met een elastiek aan elkaar vast zitten. Als de tegenpartij het contact probeert te verbreken ga je mee en blijft aanvallen. Dit heeft als voordeel dat de tegenstander de ruimte niet krijgt en het werkt ook geestelijk in zijn nadeel als hij denkt veilig afstand te nemen om dan opnieuw aan te vallen zou hij geen kans mogen krijgen doordat je in zijn richting blijft opgaan met daarachter een heel lichaam.

WCAZVZW
Wing Chun Principes

3 : Dim dim chiu ng

alle bewegingen recht naar voren gaan richting het center van je tegenstander. Het center is een denkbeeldige lijn die in het midden van zijn lichaam loopt van boven naar beneden. Iedere aanval eindigt op die denkbeeldige centerlijn.


WCAZVZW
Verbuigingen

De rest van de familie wordt hieronder weergegeven :


Si-Jo: Si-Fu van uw Si-Gung.
Een voorvader in het systeem.
Si Tai Gung: Si-Fu van uw Si-Jo.
Uw overgrootvader
Dai Si-Fu: De oudste Si-Fu van de organisatie - school.
Si-Gung: Uw grootvader
Si-Fu: Uw vader
Si-Mo: De vrouw van uw Si-Fu
Si-Bak: Uw nonkel/oom ( de Si-Hing van uw Si-Fu )
Si-Suk: Uw nonkel/oom ( de Si-Dai van uw Si-Fu )
Si-Hing: Uw oudere broer ( voor u aangesloten in de school )
Si-Je: Uw oudere zus ( voor u aangesloten in de school )
Si-Dai: Uw jongere broer ( na u aangesloten in de school )
Si-Mui: Uw jongere zus ( na u aangesloten in de school )
To-Dai: Leerling
      

WCAZVZW
Wing Chun Principes

4 : Bou bou cheui ying

Alle bewegingen die je maakt gaan recht op je tegenstander af. Er worden dan ook geen hoeken gebruikt. Als je zijwaarts komt te staan tegenover je tegenstander dan zou in dat geval je schouder die al naar de tegenstander wijst recht op zijn center afgaan bij een aanval. Blijf continue aanvallen richting zijn centerlijn


WCAZVZW
Wing Chun Principes


5 : Cham tsiang sau chong

Door je ellebogen laag te houden bescherm men ons eigen lichaam . Hierdoor wordt een stoot zowel een aanval als een verdediging tegelijk. Je richt je op het center van je tegenstander en je ellebogen blijven laag voor de bescherming van je lichaam en zo moet de tegenstander wel via de zijkant aanvallen omdat het door het midden niet lukt. Blijf je ellebogen laag houden zo wordt je gedwongen om een goede Wing Chun stoot te maken waarbij je vuist verticaal staat.
* Copyright © 2013 - 2020 | All Rights Reserved | WCAZVZW.